Written by: Fietstrainers

Dare2Ride Bike Trainer Fuego 1.0 | Test

Dare2Ride Bike Trainer Fuego 1.0

De Dare2Ride Fietstrainer Fuego 1.0 is een van de meest populaire fietstrainers op de markt. Het is zeer betaalbaar, maar dat betekent niet dat het kwaliteit mist. Het is een stevige fietstrainer en hij houdt goed stand. De Fuego is geschikt voor alle fitnessniveaus. Als je een beginner bent, kun je het gebruiken om je houding en balans te oefenen. Als u een gevorderde gebruiker bent, kunt u het gebruiken om uw kracht, snelheid en uithoudingsvermogen te vergroten. Het is heel gemakkelijk in te stellen en te gebruiken.

De nieuwe fietstrainer is bijna klaar voor de markt, en dit is onze eerste blik. Het ziet eruit als een veelbelovende trainer van hoge kwaliteit, met veel positieve feedback van de fietstrainersgemeenschap. Maar de grote vraag – is het zo goed als de concurrentie? Het is tijd om erachter te komen.

Belangrijkste kenmerken

Dare2Ride Fuego 1.0 is een hoogwaardige fietstrainer die eenvoudig op te zetten is. Het is in staat om een ​​realistisch weggevoel te geven en is een van de meest veelzijdige fietstrainers op de markt. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren, met een keuze tussen een zilveren en zwarte lijst of een zwarte lijst met blauwe accenten.

De Fuego 1.0 kan op twee verschillende manieren worden gebruikt: als hometrainer of als hometrainer. Als indoortrainer is het een uitstekende aanvulling op elke homegym. Het beschikt over een magnetische weerstandseenheid die een realistisch weggevoel biedt en kan worden aangepast om het rijden op heuvels of in winderige omstandigheden te simuleren. Omdat hij rechtstreeks op het achterwiel wordt aangesloten, neemt hij geen kostbare vloeroppervlakte in uw huis in.

Het is ook een van de eersten die weerstandscontrole via uw smartphone biedt. Het apparaat kan worden bediend met de bijbehorende app, die verbinding kan maken via Bluetooth met ANT + of Bluetooth 4.0 en compatibel is met alle grote smartphones. Deze fietstrainer geeft je de vrijheid om je voortgang bij te houden, je weerstand onder controle te houden en in je eigen unieke stijl te rijden, en kan je helpen om te trainen voor welk doel je ook kiest, of het nu een race is, een eeuw of gewoon om fit te worden.

Speciale functionaliteiten

De Fuego fietstrainer is een heel bijzonder apparaat. Hij heeft de standaard klemmen om de achteras van elke fiets vast te houden, en hij wordt geleverd met een zeer stille magnetische weerstand. De weerstandseenheid wordt bediend door een op het stuur gemonteerde hendel die gemakkelijk te bedienen is, zelfs met handschoenen aan. Het heeft een ventilatorunit om je koel te houden terwijl je aan het trainen bent en heeft zelfs een ingebouwde tablethouder om video’s te bekijken of e-books te lezen terwijl je aan het trainen bent.

Het beweert ook 5 speciale ingebouwde functionaliteiten te hebben. De eerste is dat het volledig draadloos is. Het enige wat u hoeft te doen is de Fuego op een stopcontact aansluiten, de Fuego-app downloaden naar uw smartphone en op de groene knop op de Fuego-console drukken. Fuego wordt automatisch gesynchroniseerd met uw smartphone en u bent klaar om te gaan. De tweede speciale functionaliteit is dat de Fuego detecteert of je er daadwerkelijk op rijdt en automatisch de weerstand verandert, afhankelijk van wat je doet.

Soorten oefeningen

Als je aan een fietstrainer denkt, waar denk je dan aan? Misschien denk je aan iets dat je fiets gewoon stabiel houdt en je er binnen mee kunt rijden zonder echt te trappen. Maar dat is niet alles wat een fietstrainer kan doen! Het kan u echt helpen om beter te trainen en fit te zijn. Het hele punt van een fietstrainer is om een ​​echte fietservaring te simuleren. Het is een geweldige manier om binnenshuis te trainen als je in een klimaat leeft waarin je niet altijd buiten kunt fietsen!

De Fuego 1.0 is een fietstrainer waarmee je zowel binnenshuis kunt trainen als het koud of regenachtig weer is, als echt terrein kunt simuleren om je training buitenshuis mee te nemen. Je kunt de fietstrainer zelfs verbinden met Google Maps en routes rijden in verschillende delen van de wereld. De Fuego is erg stil en soepel, en daarom een ​​geweldige optie voor mensen die willen trainen in een woonkamer of een andere open ruimte.

Afmetingen en gewicht

De Dare2Ride fietstrainer Fuego 1.0 is ongeveer 2 ’bij 2’ bij 1.5 ’groot en weegt 20 kg (met doos). Deze alles-in-één fietstrainer heeft een zes inch vliegwiel aan de achterkant, een weerstandsregelknop en een op het stuur gemonteerde magnetische weerstandseenheid. Het achterste vliegwiel van de Fuego 1.0 wordt aangedreven door een AC-motor die geen riem of ketting vereist. De weerstandseenheid kan worden bediend via de bedieningsknop, waarmee de berijder de hoeveelheid weerstand kan vergroten of verkleinen.

Maximaal gewicht

Het eerste waar je op moet letten bij een fietstrainer is de maximale gewichtslimiet. Sommige trainers zijn geschikt voor 300 pond, terwijl anderen tot 600 pond kunnen dragen. Denk aan uw eigen gewicht plus dat van uw fiets, en u krijgt een idee van wat het maximale gewicht van uw trainer zou moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je altijd op zoek gaan naar verdere specificaties zoals de maximale gebruikerslengte of het maximale gebruikersgewicht, dit zijn ook belangrijke factoren om rekening mee te houden.

De Fuego 1.0 Bike Trainer is een relatief goedkope en draagbare fietstrainer. Het is een geweldige manier om fit en in vorm te blijven tijdens het werken in de winter binnenshuis. Een computergebaseerd weerstandscontrolesysteem biedt soepele en stille weerstand en is eenvoudig in te stellen. Je vraagt ​​je misschien af ​​of de fietstrainer je zou ondersteunen als je zwaarder bent dan de meeste mensen. Het zou! Maar de fabrikant raadt aan om niet meer dan 200 pond te wegen.

Kwaliteit

De Fuego Bike Trainer is een kwalitatief hoogstaand apparaat. De materialen zijn van goede kwaliteit en de constructie is solide. Het grootste deel van de Fuego Bike Trainer is gemaakt van gegoten aluminium en de andere componenten zijn gemaakt van roestvrij staal.

Als enige direct drive trainer in zijn klasse levert de Fuego fietstrainer soepele, stille en responsieve weerstand door middel van een riem die zorgt voor een realistische actie. Deze fietstrainer is ontworpen om je een perfecte rijervaring te geven, met een ultrastille riemaandrijving, een stevige stalen constructie en een verstelbare spanknop waarmee je eenvoudig de hoeveelheid weerstand kunt aanpassen die je wilt.

Conclusie

Als je net begint met indoor cycling en op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, dan is de Dare2Ride Fuego 1.0 Bike Trainer een geweldige koop. Het is ongetwijfeld de beste fietstrainer die u voor uw geld kunt krijgen. Het is gemakkelijk te gebruiken en biedt een goede training voor de prijs. Het is ook een van de weinige trainers op de markt die als bureau kan worden gebruikt.

Het heeft ook de mogelijkheid om de weerstand van de trainer aan te passen, is een geweldige functie, en de mogelijkheid om de trainer te verbinden met een telefoon is erg handig voor degenen die hun training willen aanpassen via de trainingsapp van de telefoon. De Fuego 1.0 is ook erg stil, en zijn directe aandrijving houdt je fiets stabiel terwijl je hem gebruikt. Als u op zoek bent naar een fietstrainer, moet u de Dare2Ride Bike Trainer Fuego 1.0 aanschaffen om de meeste kwaliteit voor uw geld te krijgen.

(Visited 471 times, 1 visits today)

Ronnie Flink (1983) werkt als Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) op een middelbare school. Heel zijn leven is hij fanatiek bezig met sport. Niet alleen beoefent hij enkele sporten (kung fu en boksen), ook is hij regelmatig in de gym te vinden. Bovendien heeft hij thuis meerdere fitnessapparaten staan, zoals een cross-trainer, een halterbank en een bokszak, dus hij weet welke fitnessapparaten hij je kan aanbevelen.

Last modified: 1 May 2021