fitness tester ronnie flink

Written by: Geen categorie

Fitness Tester by Ronnie Flink

I began walking, therefore, in a big curve, seeking some point of vantage and continually looking at the sand.

Fitness is voor iedereen. Voor jong en oud, voor hem en haar en voor dik en dun. De één doet aan fitness om zijn conditie te verbeteren en de andere doet aan fitness om gewicht te verliezen. En dan heb je uiteraard ook de fitness buffs die aan fitness doen om hun spierbundels te maximaliseren. Fitness is in ieder geval voor iedereen die met zijn gezondheid en/of schoonheid bezig is. Daar zit natuurlijk wel een groot verschil in. Voor je gezondheid fitnessen, dan gaat het om afvallen, je conditie verbeteren, spieren versterken, sterker worden, de weerstand verhogen en noem maar op. Bij schoonheid gaat het erom om dat laatste vetrolletje weg te krijgen, een platte buik of een six-pack te creeren of om die armen wat lekker gespierder te laten zijn. Wat je doel of achtergrond ook is, fitnessen is een gezonde bezigheid.

Maar waar kan je het beste fitnessen? Er zijn talloze fitness centra in alle prijsklassen waar je terecht kunt om elke week of zelfs dagelijks te fitnessen. Een groot voordeel van deze fitness centers is dat alle moderne apparatuur er voor je klaarstaat. Of je nu wilt hardlopen, cross-trainen of gewichtheffen, alle apparatuur is aanwezig en klaar voor gebruik. Daarnaast is een groot voordeel van fitness centers dat er klassikale trainingen zijn. Zo zijn er zumba lessen, cardio trainingen, bbb lessen, spinning lessen en nog veel meer. Zo kun je met een groep samen trainen met een vaak motiverende trainer (ik ben ook een tijdje een trainer geweest in een fitness center). Dan blijf je niet achter. Maar het nadeel van een fitness centrum is dat je vaak met veel mensen bent. En niet iedereen gedraagt zich voorbeeldig. En ook ruikt niet iedereen voorbeeldig. Daarnaast moet je wel naar een fitness centrum toe gaan, je moet eventueel een parkeerplekje vinden, en natuurlijk kost het ook gewoon geld. Fitness abonnementen kosten van een paar tientjes tot wel honderd euro per maand. Dit hangt erg af van de plaats waar je woont, het soort fitness center (populair of exclusief) en het soort abonnement.

Daarom richten steeds meer mensen thuis hun eigen fitness centrum in. De tijd dat mensen alleen een simpele hometrainer thuis hebben staan behoort tot het verleden. Men heeft steeds meer apparaten thuis staan, zodat ze een en ander kunnen afwisselen. Zo kun je ook met elk apparaat een andere spiergroep trainen. Bovendien zijn er online ook steeds meer fitness lessen en fitness trainers te vinden, zelfs met live streams. Dat doet echt niet onder voor een trainingsles bij een fitness center. En dat allemaal in je eigen huis, zonder reistijd, zonder parkeerproblemen, zonder andere vervelende of stinkende mensen, veilig in je eigen omgeving en je kunt je daarna heerlijk onder je eigen douche lekker opfrissen. Waar wacht je nog op, ga op zoek naar de fitness apparaten die bij jou passen!

Fitness apparatuur thuis

Fitness apparatuur is er in allerlei soorten en maten. Naast de alom bekende hometrainer zijn er bijvoorbeeld ook cross-trainers, wandrekken en bokszakken. Zo kan iedereen op zijn eigen manier fitness in huis. Thuis kun je bijvoorbeeld ook fitnessen door midden van een stepper, een halterbank of een roeitrainer. Het hangt er natuurlijk vanaf hoeveel ruimte je thuis hebt. Heb je alleen een hoekje in de woonkamer, dan heb je vaak aan één fitness apparaat voldoende. Heb je een echte fitness kamer, dan kan je vaak meerdere fitness apparaten kwijt. Ik zelf heb een echte fitnesskamer, niet geel groot, 4 x 5 meter, maar ik kan daar wel al mijn work-outs doen en kan me daar volledig concentreren zonder dat het dagelijkse familieleven daar last van heeft.

Tegenwoordig kun je alle fitness apparatuur die je je maar kunt bedenken, online bestellen. Zo kun je je eigen fitness ruimte thuis creëren, die helemaal toegespitst is op jouw behoeftes en wensen. En je hoeft er de deur niet voor uit. Dan is de drempel om te gaan fitnessen weg, want voor veel mensen is er nog steeds wel een drempel – terwijl anderen echt elke dag MOETEN fitnessen, en er zijn dan ook geen excuses meer om het niet te doen.

Fitness apparatuur testen

Net zoals dat er heel veel verschillende soorten fitness apparatuur zijn, is fitness apparatuur ook in alle soorten en maten te verkrijgen. En uiteraard in verschillende prijsklassen. Voor elke portemonnee is er wel een fitness apparaat te verkrijgen. Maar welke koop je dan?

Allereerste kijk je naar het soort apparaat dat je nodig hebt. Dan gaat het er primair om wat je wilt bereiken? Gaat het om spiergroei of een betere conditie. Daarnaast kijk je naar welke soort sport en / of oefening het beste bij jou past. Is het cardio spinnen of roeien? Of wil je juist boksen? Of ga je je spieren laten groeien met een halterbank. Bekijk goed wat echt bij jouw wensen past. Dan weet je in ieder geval waar je moet zoeken.

Vervolgens kijk je naar de ruimte die in je huis hebt voor je fitness apparatuur. Heb je veel ruimte, dan hoef je daar niet heel erg streng naar te kijken, maar heb je beperkte ruimte, dan moet je wel goed kijken wat de afmetingen van het fitness apparaat zijn. En kijk niet alleen naar het fitness apparaat zelf, maar ook naar de werkruimte die je nodig hebt. Je hebt immers wel ruimte nodig om van een crosstrainer af te stappen. Ook heb je bij een halterbank ruimte nodig voor je halter en voor jezelf. Je wilt toch niet dat je benen op je televisiemeubel moeten steunen als je je oefeningen aan het doen bent.

Tenslotte ga je kijken naar de prijsklassen. Het komt vaak voor dat er vele honderden euro’s verschil zit tussen het goedkoopste en het duurste fitness apparaat. Waar komt dat verschil door? Allereerst is het merk van belang. Er zijn nu eenmaal enkele merken die de marktleider zijn op het gebied van fitness apparatuur, denk bijvoorbeeld aan Technogym, Precor en Tunturi. Maar daarnaast zijn er ook budgetmerken zoals Kettler. Daaronder heb je nog veel goedkopere fitnessapparatuur, vaak zijn dat merkloze, Chinese fitness apparaten. Daar kunnen hele goede fitness apparaten tussen zitten, maar je loopt natuurlijk wel veel meer risico om zogenaamde meuk te kopen. En hoe zit het dan met je garantie? Met de bekende merken weet je gewoon dat je garantie hebt en dat men een en ander zal oplossen als er iets met je fitnessapparaat aan de hand is.

Daarnaast moet je ook wel heel goed naar de functionaliteiten kijken van je fitness apparaat. Het ene model is het andere niet. Zo zijn er nieuwere modellen die of er wat cooler uitzien, of ook nieuwe functionaliteiten hebben. Daar betaal je dan ook een iets hogere prijs voor. Maar vaak zijn de wat oudere modellen nog prima om te fitnessen en die kosten dan ook weer een stuk minder. En er zijn altijd verschillen in modellen qua functionaliteiten. Hoe meer toeters en bellen een fitness apparaat heeft, hoe hoger de prijs van dit fitnessapparaat. De vraag is of je al deze functionaliteiten nodig hebt. Een digitale klok of meter is wellicht niet altijd noodzakelijk (maar wel leuk!). Je kunt eventueel ook je eigen smartphone gebruiken in combinatie met een gezondheidsapp. Maar het is maar net wat je leuk vindt. Want daar gaat het om, met fitness apparatuur moet fitness thuis leuk worden!

Beoordelingen fitness apparatuur

Welke fitness apparatuur is nu de beste keuze? Als fitness fanaat heb ik al heel wat fitness apparatuur uitgeprobeerd. Zowel bij mij thuis, maar ook in de gym en bij vrienden. Ik weet precies welke fitness apparatuur het beste is voor jouw fitness work-outs. Ik kijk dan niet alleen naar echte professionele fitness apparatuur, die echt heel duur zijn, maar vooral naar fitnessapparatuur voor jou thuis. Ik kijk naar verschillende prijsklassen, zodat ik voor elke portemonnee een fitnessapparaat met de beste prijs-kwaliteitverhouding kan aanbevelen. Ik beoordeel de fitness apparaten op verschillende aspecten, zoals duurzaamheid, prijs, kwaliteit en functionaliteiten, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Ervaringen fitness apparaten

Bij de reviews van fitness apparaten neem ik ook de beoordelingen van mijn vrienden mee. Van hen krijg ik ook reviews toegestuurd van fitness apparaten die zij hebben gekocht. Bij goede referenties van fitness apparaten ga ik natuurlijk even langs om het zelf ook uit te proberen. Dan weet ik ook wat ik kan schrijven over een fitnessapparaat. Zo helpen mijn vrienden mij ook om jou het beste voor te schotelen op het gebied van fitness apparaten. Heb je zelf interesse in een bepaald apparaat? Stuur mij dan even een berichtje? En ik zal kijken of ik deze ook zo snel mogelijk kan testen. Ik ben per slot van rekening de Fitness Tester!

Fit worden met fitness apparaten

Al met al is het de bedoeling dat je fit wordt en blijft met fitness apparaten, net zoals ik. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan het fitnessen ben. Daar voel ik mij het prettigst bij. Ik merk als ik door omstandigheden een paar dagen niet heb gefitnest, dat ik dan niet lekker in mijn vel zit. Ik word er cranky van en kan niet meer goed nadenken. Een gezond lichaam zorgt voor een gezond lichaam zeg ik altijd. Daarom is het ook voor jou belangrijk om fit te worden en blijven. Dat kan met allerlei sporten, maar zeker met fitness. De grootste leiders van de wereld doen aan fitness, dus waar wacht je op???

(Visited 53 times, 1 visits today)

Ronnie Flink (1983) werkt als Leraar Lichamelijke Opvoeding (ALO) op een middelbare school. Heel zijn leven is hij fanatiek bezig met sport. Niet alleen beoefent hij enkele sporten (kung fu en boksen), ook is hij regelmatig in de gym te vinden. Bovendien heeft hij thuis meerdere fitnessapparaten staan, zoals een cross-trainer, een halterbank en een bokszak, dus hij weet welke fitnessapparaten hij je kan aanbevelen.

Tags: , , , Last modified: 8 May 2020